Erwtensoep die mijn moeder altijd maakte en ik ook al jaren Annie Korf-Zijlstra Het recept: 1 kg vleeskrabbetjes 2 pakken spliterwten 1 knolselderij 1 grote winterpeen 3 grote preien 1 of 2 grote aardappels Bereiden Begin een dag van tevoren de krabbetjes op te zetten en te laten trekken. De volgende dag eruit halen met de schuimspaan, het vlees van de botjes halen en in de pan doen (zonder botjes). Dan gaat er van alles in. Begin met twee pakken spliterwten, de knolselderij in kleine blokjes snijden en erbij, dan drie preien fijn gesneden, en blijven roeren, de winterpeen erbij, ook fijn gesneden, dan wordt het aardig wat, vooral blijven roeren. ls het niet dik genoeg is op het allerlaatst één of twee aardappels er in raspen, dat bindt de soep goed. Naar smaak zout toevoegen en eventueel een paar maggiblokjes. vervolgens een rookworst in plakjes snijden en erdoor roeren. Als het een grote pan is, die ik meestal kook, kan er meer worst in. Als de soep klaar is, niet met een dichte deksel wegzetten, altijd een lepel of iets er in, dat de deksel op een kier staat, anders wordt de soep zuur.